Proizvodnja pakovanih pekarskih proizvoda

Kompanija Spanish Market d.o.o. se proizvodnjom pakovanih pekarskih proizvoda sa dugim rokom trajanja bavi vec duzi niz godina.

Prvi smo u BiH lansirali pakovan kroasan sa dugim rokom trajanja.

U proljeće 2008. godine kompanija Spanish Market d.o.o. pokreće vlastitu proizvodnju. Otvara se fabrika za proizvodnju pakovanih pekarskih proizvoda, sa sjedistem u Sarajevu.

Prvi proizvod, koji je iste godine lansiran na tržište, je kroasan punjen čokoladom, sa rokom trajanja do 45 dana. Zahvaljujući tome postali smo prvi u Bosni i Hercegovini koji su uspjeli proizvesti kroasan sa dugim rokom trajanja.

Naziv proizvoda je "NN Kroasan" i bio je pakovan u transparentoj foliji s ciljem da ljubitelji ove vrste proizvoda tačno vide o kakvom se proizvodu radi tj. boju, oblik i ostale karakteristike koje govore o svježini i kvalitetu proizvoda.

Ubrzo nakon toga na tržište je lansiran i kroasan sa rokom trajanja do 4 mjeseca i to je bio početak stvaranja brenda Quickie.

Budući da je kompanija Spanish Market d.o.o. poznata po svojim širokim distributivnim kanalima, brand Quickie je postajao sve prepoznatljiviji, što je, osim prepoznate kvalitete proizvoda od strane potrošača, služilo i kao dodatna motivacija za širenje asortimana.

U martu 2010, asortiman Quickie-a je proširen na dvije nove vrste proizvoda: Quickie Mini kroasan 65gr i Quickie Muffins 60gr. S ciljem da naši potrošači budu zadovoljni, Spanish Market d.o.o. se trudi da konstantno usavršava svoje stručnjake za proizvodnju i uvodi moderne tehnologije. Svim segmentima proizvodnog i tehnološkog procesa se poklanja posebna pažnja, a kvalitetu proizvoda možemo zahvaliti posebnom odabiru sirovina sa visoko kvalitetnim karakteristikama.

Proizvodi se nalaze pod konstantnom kontrolom Institucija za Javno zdravstvo u državi što dodatno utiče na kvalitet naših proizvoda.

U junu 2010. godine kompanija kreće sa izvozom svojih proizvoda na susjedna tržišta. Proizvodi se tako danas nalaze na tržištu Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Iste godine se kreće sa izvozom u zemlje EU te se kroasni na tom tržištu proizvode pod drugom robnom markom (MON Croissants Vanila i MON Croissants Cocoa). U narednom periodu proizvodnja se razvija i na tržište se lansira jos jedan novi proizvod, Quickie Muffin Čokolada 30gr.

Svake godine kompanija ima plan da lansira jedan novi proizvod te su tako na trziste lansirani proizvodi poput: Quickie Strudel 60gr, Quickie Croissants 4family 5x50gr, itd. U međuvremenu se pripremaju otvaranja i novih linija za proizvodnju i rad na najsavremenijoj opremi što će kupcima garantovati i najbolji kvalitet.

Prvi smo u regiji zapadnog Balkana lansirali novu vrstu proizvoda i trzistu prezentirali inovaciju u kategoriji slanih grickalica.

U Decembru 2015 godine instalirana je linija za proizvodnju nove vrste slanih pekarskih proizvoda. Radi se o nekoliko vrsta proizvoda slanih, pečenih gruckalica sa hrskavom teksturom pripremljenih sa maslinovim uljem, 100% prirodnim sastojcima, bez konzervansa i umjetnih boja. Proizvodi su pečeni, a ne prženi i veoma ukusni za konzumaciju u svakoj prilici. Svi proizvodi se proizvode pod razlicitim težinama i pakovanjima.

Kompanija posjeduje ISO CERTIFIKATE i radi po procedurama  HACCP sistema upravljanja kvalitetom.

Postanite distributer izvrsnih Spanish Market proizvoda